Izaberite stranicu

10. godina

DESET GODINA ZAJEDNIČKE ŠETNJE PO NOTAMA

U istorijskom trajanju, jedna decenija može izgledati kao prava sitnica, međutim, u svakodnevnom osvrtu na dekadu iza nas, shvatimo da u taj kratak vremenski period stane neprebrojeno događaja. Te , 2008.godine, setićemo se, da je NASA prvi put dotakla površinu Marsa. Srbija je postala evropski vaterpolo vicešampion. Bravo za naše!! Napustili su nas velikani umetnosti i kulture: Mira Alečković, Šaban Bajramović, Sonja Savić….:(
Te, 2008.godine, prve melodije izašle su iz instrumenata članova Acoustic Band-a.

S ciljem da osvežimo monotonu i ponavljajuću gradsku muzičku scenu, nas tada pet muzičara, nismo ni slutili da će ovo spontano okupljanje prerasti u respektabilan bend, da će postati osovina oko koje se danas okupljaju iskusni muzičari. Danas naš bend okuplja sedam stalnih članova, kao i saradnike sa kojima smo kroz proteklu deceniju uspeli da obezbedimo pouzdan tehnički oslonac, logističku strukturu i na taj način doprinesemo sopstvenoj autentičnosti i prepoznatljivosti u sveri bendova za svadbe, korporativne proslave i druge svečanosti. Osvrtom na zajedničku aktivnost u protekloj deceniji beležimo korake naše evolucije kroz istrajavanje u nameri da obezbedimo neumorno održavanje svirki na najrazličitijim manifestacijama uz najviši nivo profesionalnosti, odgovornosti i energije, stalnim bogaćenjem i proširenjem repertoara i zadovoljnu publiku sa kojom delimo radost svake nove svirke.

Kako svuda oko nas, tako i u nama, promene stihijski dolaze. Do nas je da ih usmerimo u pravom smeru. Decenijsko istrajavanje na sceni nesumnjivo i neupitno je dovelo do ličnog usavršavanja svakog od članova iz benda, ali i do, iz dana u dan, korigovanja i iznalaženja novih idejnih potencijala. Usagalsiti i trasirati pravac i ciljeve kojima težimo, moguće je samo uz vanrednu podršku, prijateljsku razumljivost, iskrenu saosećajnost i smelu kreativost. Upravo zato,izrasli smo u autentičan bend, nestandardne instumentalne postavke, emitera kvalitetnog zvuka, nosioca „atomske“ energije (kako su nas pojedini opisali), imunog na uticaje sa strane nekih prolaznih trendova koji bi mogli tu autentičnost da poremete.

Nepromenjena postava benda kroz čitavu deceniju karakteristika je na koju je naš bend naročito ponosan. Zahvaljujući konstantnosti postave, vremenom je izgrađena naročita komunikacija među nama, pa međusobno muzičko dopunjavanje i prećutno razumevanje nešto je što je postala praksa. Samo veliko međusobno poštovanje bilo je put da različite vizije, ambicije i stavovi ne budu tačka razdora, već da budu usmereni u zajednički nukleus i kreiraju zbir genijalnih i kreativnih ideja.

Samo takav odnos pouzdan je stub i predmet nedvosmislenog poverenja koje je publika izgradila slušajući nas, Akustikovce kroz prethodni period. S namerom da ne budemo bend koji će biti prolazna i lako zaboravljiva melodija, istrajavali smo u kreiranju sopstvene pesme, koja će biti saundtrek na vašem životnom putu.

Dug put je pređen. Podrška nije jenjavala, kako od strane porodice, najbližih prijatelja, mnogobrojnih kolega, tako i od strane publike čiji svaki aplauz danima odjekuje u našim ušima. Acoustic band neće stati. Izvor naše energije je nepresušan, jer se u stalnoj interakciji sa publikom neprestano obnavlja. Svaka nova pesma u našem repertoaru, svaka nova emocija podeljena sa vama, poznanstvo, reč hvale i sugerisanja za nas je novi izazov. Svaka stara pesma uvek će buditi u nama sećanja i emocije na decenijsko druženje sa vama i na put koji smo prešli. Hvala vam puno.

Vaši Akustikovci !